Rolluiken schoonmaken

Rolluiken zitten het hele jaar door aan de buitenkant van uw huis, waardoor het af en toe met een storm te maken krijgt. Hierdoor kan de levensduur van een rolluik korter worden. Een normale levensduur voor een rolluik is rond de 15 jaar.

Het is mogelijk om deze levensduur te verlengen; hiervoor is goed onderhoud nodig en daarbij is dan het schoonmaken van het rolluik het belangrijkste. Het schoonmaken van uw rolluiken heeft echter meerdere voordelen. Deze voordelen worden hieronder besproken evenals enkele tips voor het schoonmaken.

Voordelen

Zoals net al werd gezegd verlengt het schoonmaken van uw rolluiken de levensduur. Dit is erg nuttig omdat een rolluik best een investering kan zijn. Het is dan zonde als deze maar een paar jaar mee gaat.

Daarnaast is het voor de uitstraling van de uw huis ook belangrijk om uw rolluik goed schoon te maken. Van de binnenkant geeft het u een schoon gevoel en van de buitenkant oogt uw huis een stuk beter.

Tot slot; een rolluik blijft optimaal werken op het moment dat deze gesmeerd wordt met bijvoorbeeld olie. Dit is zeker belangrijk voor de geleiders. Deze geleiders kunnen veel bewegingen moeten doorstaan, het is dan ook erg belangrijk om deze af en toe te smeren. Het is namelijk net een fietsketting; deze heeft olie nodig.